Meistä

Klas1 – Markkinoiden kaunein ikkunatuote Kuusamosta

Klas1:n toiminta alkoi Kuusamossa vuonna 1994. Siitä lähtien olemme toimineet kotipaikkakunnallamme Koillismaalla, missä voimavarojamme ovat työhönsä sitoutuneet pitkän linjan ammattilaiset ja pohjoisen hitaasti kasvanut mänty.

Laadukas ikkunatuote syntyy huippulaatuisesta, valikoidusta puusta kokeneiden, tarkkasilmäisten ammattilaisten käsissä. Pienessä yrityksessämme on vahvasti läsnä työstään ylpeän henkilökunnan perinteinen puusepänosaaminen.

Pohjoisen karuissa oloissa kasvanut mänty on erityisen tiivissyistä ja kestää siten koko rakennuksen elinkaaren ajan. Ikkunoiden ja ovien raaka-aineeksi valitaan oksatonta, pihkarosotonta suomalaista mäntyä. Männyn lisäksi valmistamme ikkunoita myös sormijatkamattomasta valkotammesta. Markkinoiden laadukkain puutavara on ehdoton valttimme.

Puun laadun tarkastamme ensimmäisen kerran, kun ikkunoihin käytettävä puutavara saapuu tehtaallemme. Käyttöömme tuleva raaka-aine valikoidaan ja sen kosteus mitataan, sillä puun näkyvillä pinnoilla ei saa olla oksia eikä halkeamia. Tämän jälkeen puun pintojen virheettömyys tarkistetaan vielä puitteiden ja karmien kokoonpanovaiheessa.

Virheetön puumateriaali on kalustepintaisen ikkunatuotteen toteutumiseksi ensiarvoisen tärkeää. Asiakkaan valitsemalla pintakäsittelyllä ikkunat sovitetaan osaksi arkkitehtuuria. Pintakäsittelyvaihtoehtoina tarjoamme joko tyylikkään maalipinnan tai vaihtoehtoisesti vaativan ja käyttämämme puun laatua korostavan kuultokäsittelyn. Pintakäsittelymme laatu varmistetaan maalaamossa, lasitusvaiheessa ja viimeisen kerran vielä pakkaamossa ennen valmiin ikkunan sinetöimistä asiakkaalle lähetettäväksi. Laadunvalvontamme kattaa tuotteen koko matkan puuaihioiden saapumisesta asiakkaillemme lähetettäviin valmiisiin paketteihin.

Meille Klas1:lla on tärkeintä, että voimme olla ylpeitä valmistamistamme tuotteista. Tuotteemme on laadukas ja designiltaan sekä rakenteeltaan aikaa kestävä.

Klas1-ikkuna

  • Kotimainen avainlipputuote
  • Valmistettu Kuusamossa
  • Käyttämämme puu on suomalaista sormijatkamatonta mäntyä
  • Ikkunalasi ja alumiiniosat on valmistettu Suomessa
  • Tehdään aina tilauksesta, yksilöllisesti ja millintarkasti

Klas1:n liikevaihto on noin 6,7 miljoonaa euroa ja yritys työllistää 22 työntekijää. Olemme tottuneet työskentelemään suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa vaativissa rakennuskohteissa. Vuodesta 2016 alkaen Klas1 on kuulunut ikkunoihin ja oviin erikoistuneeseen Inwido-konserniin. Inwidolla on Euroopassa kaikkiaan 32 liiketoimintayksikköä, Suomen lisäksi Tanskassa, Virossa, Ruotsissa, Norjassa, Irlannissa, Liettuassa, Puolassa, Iso-Britanniassa sekä Saksassa.